قیمت سکه و ارز
۱۳۹۳/۰۱/۱۸ - ۱۶:۰۴
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با «سراج24» تشریح کرد؛

وظایف رسانه در اجرای اقتصاد مقاومتی/ تخصص و رعایت اخلاق حرفه‌ای 2 ابزار رسانه

عبدالملکی تخصص خبرنگاران و رعایت اخلاق حرفه‌ای را دو ابزار رسانه برای موفقیت در امر اطلاع‌رسانی در خصوص اقتصاد مقاومتی خواند.

وظایف رسانه در اجرای اقتصاد مقاومتی/ تخصص و رعایت اخلاق حرفه‌ای 2 ابزار رسانه

حجت‌الله عبدالملکی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و استاد اقتصاد در گفتگو با «سراج24» و در خصوص نقش رسانه در قبال اقتصاد مقاومتی گفت: در جریان اجرای اقتصاد مقاومتی سه طرف اصلی وجود دارد که عبارت است از دولت، محققان و دانشمندان و مردم.
وی ادامه داد: دولت به عنوان مجری اقتصاد مقاومتی، دانشمندان، محققان و اندیشمندان به عنوان طراح و مردم نیز به عنوان مفعول و همچنین همکار اصلی دولت در اجرا هستند.
به اعتقاد وی رسانه در هر سه بعد  می تواند یک تقاطع اطلاعاتی به نحوی برقرار کند که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به اهدافش نزدیک شود.
عبدالملکی در ادامه با اشاره به وظایف هر کدام از سه بعد دولت، محققان و دانشمندان و مردم گفت: مردم باید از مبانی و پایه های این سیاست‌ها اطلاع داشته باشند و باید بدانند که دولت باید چه کار بکند.
وی افزود: دولت نیز باید بداند که مردم چه ظرفیت‌هایی برای اجرا دارند و از بازخورد اجرای اقتصاد مقاومتی در جامعه مطلع باشد.
این استاد اقتصاد خاطرنشان ساخت: دانشمندان و محققان نیز باید نیز باید از نظرات مردم مطلع باشند تا طراحی های مناسب را انجام دهند و تمامی این اطلاع رسانی‌ها تنها از عهده رسانه ها برمی‌آید.
وی گفت: مطالبه گری از سوی افراد جامعه و مردم تنها زمانی به وجود خواهد آمد که فواید اقتصاد مقاومتی از طریق اطلاع رسانی رسانه‌ها به مردم تفهیم شده باشد. همچنین تنها راه‌های ارتباط مردم با حاکمیت، رسانه‌ها و نخبه‌ها می باشند و در اینجا است که به دلیل سهولت دسترسی مردم به رسانه‌ها، نقش رسانه‌ها پررنگ‌تر می‌شود.
عبدالملکی تخصص خبرنگاران و رعایت اخلاق حرفه‌ای را دو ابزار رسانه برای موفقیت در امر اطلاع‌رسانی خواند و گفت: مشخصا افراد رسانه‌ای که در امر اطلاع رسانی در خصوص اقتصاد مقاومتی فعالیت می‌کنند باید از اطلاعات تخصصی برخوردار باشند تا بتوانند این موضوع را به درستی در جامعه تفهیم نمایند.
او ادامه داد: گاها دیده شده که خبرنگاری به دلیل مخالفت با برخی سیاست‌ها یا برخی ارگان‌ها اخبار را غلط و همراه با تغییرات منتشر می‌کند که این امر موجبات بی اطمینانی مردم به رسانه‌ها را فراهم می‌سازد و در نتیجه عدم موفقیت در امر اطلاع رسانی در خصوص اقتصاد مقاومتی را به همراه دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه به تفاوت‌های میان اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی پرداخت و گفت: چهار رکن اقتصاد ریاضتی، کسری بودجه دولت، تورم، کمبود کالا و بیکاری است در حالی که کاهش کسری بودجه دولت با افزایش درآمدهای مالیاتی، افزایش تولید و کاهش تورم و در مجموع اشتغالزایی ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی هستند.
وی ادامه داد: اگر ارکان اقتصاد مقاومتی به درستی و بر طبق ابلاغ مقام معظم رهبری به اجرا گذاشته شود، دیگر نیازی به فروش نفت نداریم و همچنین نوسانات شدید نرخ ارز بر جنبه های کلان اقتصاد کشورمان تاثیر نمی‌گذارد.
عبدالملکی تصریح کرد: یک عده تصور می‌کنند که اقتصاد مقاومتی تنها برای زمان تحریم است و اگر تحریم‌ها به اتمام برسد اقتصاد مقاومتی نیز دیگر کارایی ندارد در حالی که این سیاست راهبردی اقتصاد نظام است که برونگرا بوده و شرایط بیرون را سنجیده و از آن برای اقتصاد داخل کشور بهره‌برداری می‌نماید.
وی در بخشی دیگر از سخنانش اقتصاد مقاومتی را نیازمند روحیه‌ جهادی دانست و گفت: 6 درصد از اقتصاد آمریکا که 3 برابر اقتصاد کشور ما است به شکل جهادی انجام می‌شود یعنی افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند هیچ گونه حقوقی دریافت نمی کنند.
عبدالملکی در خاتمه گفت: جهاد مانند سکه‌ای است که روی دیگر آن ایثار است و بدون ایثار و از خود گذشتگی نمی توان ارکان اقتصاد مقاومتی را در کشور به اجرا درآورد.
 

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۲۴
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••